Kategoriarkiv: Episod

Helsingborg flyttar in med Jessica W Sandberg – om att jobba med påverkan (S02E02)

Andra morgonen i Öresundshusets gröna soffor pratar jag med Jessica W Sandberg, PR-ansvarig på SOS Barnbyar och almedalsveteran. Ett samtal om att brinna för sitt jobb, om mod och utmaningar – och att växa efter att blivit överkörd av Janne Josefsson. Men också om de speciella utmaningar som idéburna organisationer har, om personliga varumärken – och om Niklas Svensson, inte minst.

Jessica är en superstar. Precis som alla våra andra morgongäster. Häng med.

Bildcred: flickr photo by bjornfalkevik shared under a Creative Commons (BY) license

Helsingborg flyttar in med Karin Zingmark – om det nya arbetslivet (S02E01)

Första morgonen i Öresundshusets gröna soffor pratar jag med Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft. Det blev som väntat ett innehållsrikt, djupt och passionerat samtal om ”det nya arbetslivet”. Om hur vi jobbar, lever och utvecklas tillsammans på nya sätt. Om hur viktigt det är att vi möter de nya talangerna utifrån deras krav på ”jobbet”. Och vi – eller i alla fall jag – föreslår att vi skippar det där med arbetstid och fritid, och istället definierar det som roligt tid och tråkig tid.

Karin är en superstar. Precis som alla våra kommande morgongäster. Häng med.

Bildcred: flickr photo by bjornfalkevik shared under a Creative Commons (BY) license

Helsingborg flyttar in och utvärderar (S01E13)

Efter en intensiv vecka är det dags för utvärdering. #hbgflyttarin är mer ett startläge än en slutpunkt, alltså måste vi reflektera och tänka efter. Vi går igenom avsnitt för avsnitt och diskuterar erfarenheter och drar slutsatser. Den här posten är också ett startläge. Låt diskussionen börja.

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by Lars Lundqvist, @arkland_swe

Helsingborg flyttar in med Thomas Hartman – Region Västerbotten (S01E12)

Ikväll flyttar vi in till Region Västerbotten. Det kanske kan låta lite knasigt, men är egentligen helt rimligt. För här huserar nämligen kommunikationschef Thomas Hartman – en riktigt rock ‘n roll-artist i kommunikationsbranschen. Häng med på ett snack i raketfart om hur Almedalen passar perfekt in i en väl genomtänkt, och stor, strategi. Vi startar kl 17:30

Bildcred: En bild från uppsnacket – creative commons licensed (BY) flickr photo by Ingela Hjulfors Berg, @hjulforsberg

Helsingborg flyttar in med David Mothander – Google (S01E11)

Självklart måste vi flytta in i självaste Almedalen-dalen. Med SVTs traditionella trekamerastudio i bakgrunden riggade vi upp vår bärbara trekamerastudio och funderade lite över likheter och skillnader. Mer om det i vår sammanställning på lördag.

Centralpunkten för dagens tidiga sändningen är Googles David Mothander, ansvarig för samhällsfrågor i norden. Få har så många, och så tydliga idéer om hur samhället och internet växer ihop. En sann inspiratör.

Så när det visade sig att vi för en gång skull hade strul med tekniken (vi misstänker störsändare från SVT;) så bestämde vi direkt att göra omprova. Men eftersom David precis var på väg att lämna ön kör vi fortsättningen i en Google Hangout istället – ett par timmar senare…

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by Björn Falkevik, @bjornfalkevik

Helsingborg flyttar in med Cecilia Christersson – Malmö Högskola (S01E10)

Cecilia Christersson är prorektor (rektors ställföreträdare) på Malmö Högskola. Hennes idéer om det lärande samhället, om internets betydelse för utbildningen, om hur vi lever och tänker i en digital värld, om livet, universum och allt – är underbara att lyssna till. Vi kan prata i timmar, men vi ska försöka begränsa oss. Det ska ju bli TEDxAlmedalen om en liten stund på den här fantastiska platsen…

Bildcred: creative commons licensed (BY-NC-ND) flickr photo by Johan Lange

Helsingborg flyttar in med Måns Adler – Bambuser (S01E09)

Måns Adler, Bambusers grundare, med en drone i bakgrunden möter Joakim Jardenberg med en internetlåda i bakgrunden när Helsingborg flyttar in i FKDV-huset. Vi pratar så klart om hur live-video ska göra världen till en bättre plats, men också om hur gott det är att ha en stor jobbfamilj omkring sig. Som alltid med Måns; innerligt och klokt.

Bildcred: creative commons licensed (BY-SA) flickr photo by Robin Danehav, @danehav | Lars Lundqvist, @arkland_swe | Cheyenne Olander @cheyenneolander | Jonny Von Wallström, @vonwallstrom