Kategoriarkiv: Extramaterial

Helsingborg flyttar in – en bärbar talkshow

Kombinera Bergs bärbara talkshow som koncept med namnet från Berg flyttar in, addera lite mysfaktor från Café Norrköping, mixa in en nyfiken och nördig tjänsteman från offentlig sektor och en lätt tokig och nördig live-video-guru, fokusera på djuplodande samtal om internet och samhällsutveckling – så  har du  blandat ihop den cocktail som vi valt att kalla #hbgflyttarin.  Lägger man sedan produktionen under en intensiv vecka med tusentals intressanta människor samlade på otaliga spännande mötesplatser inom promenadavstånd, då tror jag alla känner att det här kan bli något alldeles extra. 

Vi vet inte exakt hur #hbgflyttarin kommer att bli  – men vi är övertygade om att det blir något alldeles extra. Något lite busigare, mycket skönare. 

Från söndag till fredag, kl 17:30, under Almedalsveckan 2014  kommer Joakim Jardenberg och Björn Falkevik, med Helsingborg som ram och fokus, att flytta in hos olika organisationer. Läs mer om innehållet, men framförallt, bidra! Vi har massor med planer, men är erfarna nog att veta att Almedalen i första hand handlar om flexibilitet. Kommentera på det här inlägget eller kontakta Joakim.

I klippet nedan kan du se nördarna testa tekniken och diskutera  innehållet – från självaste Almedalen nu i maj. Det märks nog att vi är lite nykära i den här möjligheten som öppnat sig ;) Blir du nyfiken finns det mycket mer läsning om tekniken.

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by @jocke

 

Mer Helsingborg i Almedalen

Helsingborg gör mycket mer under Almedalsveckan 2014. Allt vi gör genomsyras av vår vision, Helsingborg 2035, och att Helsingborg är staden som gör. Vi är lite busigare och mycket skönare.

#oresundshuset

För femte året i rad arrangerar Helsingborgs stad tillsammans med Lunds kommun, Malmö stad, Malmö Högskola, Region Skåne och Öresundskomiteen seminarier i Öresundshuset under Almedalsveckan 29 juni– 4 juli. Helsingborg lyfter fram de unga. Kolla in programmet, och missa inte våra dagliga mingel kl 17:30. Håll koll på Twitter, du hittar alla våra aktiviteter under #oresundshuset. Vi är speciellt stolta över

#kompisladda

Bilden ovan visar hur det ser ut när #helsingborg‬ laddar inför ‪#‎almedalen. Alltså, om din telefon kippar efter ström – hugg en helsingborgare och #kompisladda. Vi har energi så det räcker och blir över. Med andra ord, i Helsingborg gillar vi inte bara trådlöst internet, vi slår gärna ett slag för trådlös ström också;)

#bomfie

Hashtag som är vad den heter ;)

#hbg2035

Vår vision bär vi alltid med oss.  Hugg oss var helst, när helst, så pratar vi om Helsingborg2035 – och hugg oss inte minst på twitter, vi lyssnar och pratar på #hbg2035.

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by @jocke