Etikettarkiv: internet

Helsingborg flyttar in – säsong 02

#hbgflyttarin är så klart tillbaka i Almedalen 2015. Vi lärde oss massor förra året, och fick så mycket spännande med oss hem till Helsingborg. Dessutom verkar det som vi kunde lära ut en del också, tex hur man får tusentals tittare – och rent av blir den mest tittade på webbsändningen enligt en brief från Dagens Opinion.

Men vi ändrar lite på upplägget. Istället för att flytta runt, flyttar vi in – i huvudet på en smartskalle varje morgon.  Varje dag har vi en gäst, och vi går riktigt på djupet i hela 28 minuter, om ett ämne som gästen brinner för – på riktigt. Tanken är att vi ger er något att tänka på under resten av dagen…

Vi sänder från Øresundshuset, med start 07:30. Runt 07:58 är det tänkt att vi är klara och då glider kamerorna över mot scenen och vanliga programmet startar (efter ett kort tekniskt break för att byta Bambuser-kanal; vi sänder på Helsingborgs-kanalen och du kan följa oss på live-sidan)

Här kan du läsa mer om vad det här handlar om och varför Helsingborgs stad gör det här.

Gästlista och tema 2015

Måndag: Karin Zingmark, Marknadschef Microsoft. Om internet, nya arbetsplatser och nya sätt att arbeta.
https://twitter.com/karinzingmark | https://www.linkedin.com/in/karinzingmark

Tisdag: Jessica W Sandberg, PR- och pressansvarig SOS Barnbyar, Föreläsare, DJ och advisor på Berghs. Om internet, påverkansarbete och civilsamhället/idéburna organisationer på nätet.
https://twitter.com/jessicawsandber | https://www.linkedin.com/in/jessicawsandberg

Onsdag: Hanna Stjärne, VD SVT. Om internet, demokrati, public service och medielandskapet.
https://twitter.com/hannastjarne | https://sv.wikipedia.org/wiki/Hanna_Stjärne

Torsdag: Darja Isaksson, grundare Ziggy, medlem av regeringens innovationsråd. Om internet, teknikutveckling och samhällsutveckling i stort.
https://twitter.com/darjaisaksson | https://www.linkedin.com/in/darja

Fredag: Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör Academedia, innan dess konsult och journalist. Om internet och att arbeta med, mot och helt utan traditionella medier i kommunikationen. 
https://twitter.com/paulahammerskoghttps://linkedin.com/pub/paula-hammerskog/5/a/117/sv

Bildcred: @sundhult tog den här roliga bilden från förra säsongen. Tack!

Helsingborg flyttar in i Öresundshuset (S01E01)

Vi rivstartar #hbgflyttarin med att inta Öresundshuset mitt under invigningen. Vårt första samtal handlar om staden och internet i ett brett perspektiv. Om samhällsutveckling, offentlig innovation, integritet, e-fövaltning. Om kommunen som organisation idag, i morgon och om 20 år. Om vilka problem vi löser, vilka vi borde lösa och vilka vi kanske inte ens sett än. Och om hur vi med internet som redskap vänder de problemen till möjligheter.

Som den första sändning det är kommer det också att handla mycket om att ”sätta scenen”, hitta rätt i formatet och mangla tekniska buggar. Även om Björn lovar att allt ska funka ;)

Söndagen den 29 juni klockan 17:30 går du till livesidan för att följa sändningen, och här kommer det att före och efter sändningen fyllas på med gäster, länkar,  information, och inte minst dina kommentarer och frågor.

Obs, den här sändningen har inget eget publikutrymme – häng med oss på nätet as it happens, eller mingla i Öresundshuset och kolla in sändningen efteråt…

Anna Kelly och Janne Elvelid först ut i #hbgflyttarin

Våra gäster kommer inte i första hand vara de klassiska affischnamnen utan vi letar efter röster som verkligen har djup kompetens, bestämda åsikter, lång erfarenhet och udda perspektiv.

Först ut är två superstars från varsin sida av det offentliga Sverige

  • Anna Kelly är styrelseledamot i ISOC-SE, seniorkonsult på PwC, tidigare anställd i både Solna och på Verva – och en fantastisk personlighet. Jag tror alla i offentlig sektor vet vem Anna är, men jag tror inte vi så ofta fått höra henne själv berätta om sina erfarenheter och tankar. Det är hög tid.
  • Janne Elvelid är utredningssekreterare och analytiker på näringsdepartementet. Men han är också Young advisor till Neelie Kroes (ansvarig för EUs digitala agenda) och med en meritlista som är lång som ett ösregn. Mest känd är han kanske för mångårigt arbetet med Internetdagarna och årliga Svenskarna och Internet.

Anna är näringslivet och leverantören. Janne är myndigheten och beställaren. Anna är hjärtat och empatin, Janne är hjärnan och emprin. Tillsammans är de ett radarpar som det slår gnistor om.

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by @jocke