Etikettarkiv: intro

Helsingborg flyttar in – säsong 02

#hbgflyttarin är så klart tillbaka i Almedalen 2015. Vi lärde oss massor förra året, och fick så mycket spännande med oss hem till Helsingborg. Dessutom verkar det som vi kunde lära ut en del också, tex hur man får tusentals tittare – och rent av blir den mest tittade på webbsändningen enligt en brief från Dagens Opinion.

Men vi ändrar lite på upplägget. Istället för att flytta runt, flyttar vi in – i huvudet på en smartskalle varje morgon.  Varje dag har vi en gäst, och vi går riktigt på djupet i hela 28 minuter, om ett ämne som gästen brinner för – på riktigt. Tanken är att vi ger er något att tänka på under resten av dagen…

Vi sänder från Øresundshuset, med start 07:30. Runt 07:58 är det tänkt att vi är klara och då glider kamerorna över mot scenen och vanliga programmet startar (efter ett kort tekniskt break för att byta Bambuser-kanal; vi sänder på Helsingborgs-kanalen och du kan följa oss på live-sidan)

Här kan du läsa mer om vad det här handlar om och varför Helsingborgs stad gör det här.

Gästlista och tema 2015

Måndag: Karin Zingmark, Marknadschef Microsoft. Om internet, nya arbetsplatser och nya sätt att arbeta.
https://twitter.com/karinzingmark | https://www.linkedin.com/in/karinzingmark

Tisdag: Jessica W Sandberg, PR- och pressansvarig SOS Barnbyar, Föreläsare, DJ och advisor på Berghs. Om internet, påverkansarbete och civilsamhället/idéburna organisationer på nätet.
https://twitter.com/jessicawsandber | https://www.linkedin.com/in/jessicawsandberg

Onsdag: Hanna Stjärne, VD SVT. Om internet, demokrati, public service och medielandskapet.
https://twitter.com/hannastjarne | https://sv.wikipedia.org/wiki/Hanna_Stjärne

Torsdag: Darja Isaksson, grundare Ziggy, medlem av regeringens innovationsråd. Om internet, teknikutveckling och samhällsutveckling i stort.
https://twitter.com/darjaisaksson | https://www.linkedin.com/in/darja

Fredag: Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör Academedia, innan dess konsult och journalist. Om internet och att arbeta med, mot och helt utan traditionella medier i kommunikationen. 
https://twitter.com/paulahammerskoghttps://linkedin.com/pub/paula-hammerskog/5/a/117/sv

Bildcred: @sundhult tog den här roliga bilden från förra säsongen. Tack!

Helsingborg flyttar in – en bärbar talkshow

Kombinera Bergs bärbara talkshow som koncept med namnet från Berg flyttar in, addera lite mysfaktor från Café Norrköping, mixa in en nyfiken och nördig tjänsteman från offentlig sektor och en lätt tokig och nördig live-video-guru, fokusera på djuplodande samtal om internet och samhällsutveckling – så  har du  blandat ihop den cocktail som vi valt att kalla #hbgflyttarin.  Lägger man sedan produktionen under en intensiv vecka med tusentals intressanta människor samlade på otaliga spännande mötesplatser inom promenadavstånd, då tror jag alla känner att det här kan bli något alldeles extra. 

Vi vet inte exakt hur #hbgflyttarin kommer att bli  – men vi är övertygade om att det blir något alldeles extra. Något lite busigare, mycket skönare. 

Från söndag till fredag, kl 17:30, under Almedalsveckan 2014  kommer Joakim Jardenberg och Björn Falkevik, med Helsingborg som ram och fokus, att flytta in hos olika organisationer. Läs mer om innehållet, men framförallt, bidra! Vi har massor med planer, men är erfarna nog att veta att Almedalen i första hand handlar om flexibilitet. Kommentera på det här inlägget eller kontakta Joakim.

I klippet nedan kan du se nördarna testa tekniken och diskutera  innehållet – från självaste Almedalen nu i maj. Det märks nog att vi är lite nykära i den här möjligheten som öppnat sig ;) Blir du nyfiken finns det mycket mer läsning om tekniken.

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by @jocke