Etikettarkiv: öresundshuset

Helsingborg flyttar in – säsong 02

#hbgflyttarin är så klart tillbaka i Almedalen 2015. Vi lärde oss massor förra året, och fick så mycket spännande med oss hem till Helsingborg. Dessutom verkar det som vi kunde lära ut en del också, tex hur man får tusentals tittare – och rent av blir den mest tittade på webbsändningen enligt en brief från Dagens Opinion.

Men vi ändrar lite på upplägget. Istället för att flytta runt, flyttar vi in – i huvudet på en smartskalle varje morgon.  Varje dag har vi en gäst, och vi går riktigt på djupet i hela 28 minuter, om ett ämne som gästen brinner för – på riktigt. Tanken är att vi ger er något att tänka på under resten av dagen…

Vi sänder från Øresundshuset, med start 07:30. Runt 07:58 är det tänkt att vi är klara och då glider kamerorna över mot scenen och vanliga programmet startar (efter ett kort tekniskt break för att byta Bambuser-kanal; vi sänder på Helsingborgs-kanalen och du kan följa oss på live-sidan)

Här kan du läsa mer om vad det här handlar om och varför Helsingborgs stad gör det här.

Gästlista och tema 2015

Måndag: Karin Zingmark, Marknadschef Microsoft. Om internet, nya arbetsplatser och nya sätt att arbeta.
https://twitter.com/karinzingmark | https://www.linkedin.com/in/karinzingmark

Tisdag: Jessica W Sandberg, PR- och pressansvarig SOS Barnbyar, Föreläsare, DJ och advisor på Berghs. Om internet, påverkansarbete och civilsamhället/idéburna organisationer på nätet.
https://twitter.com/jessicawsandber | https://www.linkedin.com/in/jessicawsandberg

Onsdag: Hanna Stjärne, VD SVT. Om internet, demokrati, public service och medielandskapet.
https://twitter.com/hannastjarne | https://sv.wikipedia.org/wiki/Hanna_Stjärne

Torsdag: Darja Isaksson, grundare Ziggy, medlem av regeringens innovationsråd. Om internet, teknikutveckling och samhällsutveckling i stort.
https://twitter.com/darjaisaksson | https://www.linkedin.com/in/darja

Fredag: Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör Academedia, innan dess konsult och journalist. Om internet och att arbeta med, mot och helt utan traditionella medier i kommunikationen. 
https://twitter.com/paulahammerskoghttps://linkedin.com/pub/paula-hammerskog/5/a/117/sv

Bildcred: @sundhult tog den här roliga bilden från förra säsongen. Tack!

Mer Helsingborg i Almedalen

Helsingborg gör mycket mer under Almedalsveckan 2014. Allt vi gör genomsyras av vår vision, Helsingborg 2035, och att Helsingborg är staden som gör. Vi är lite busigare och mycket skönare.

#oresundshuset

För femte året i rad arrangerar Helsingborgs stad tillsammans med Lunds kommun, Malmö stad, Malmö Högskola, Region Skåne och Öresundskomiteen seminarier i Öresundshuset under Almedalsveckan 29 juni– 4 juli. Helsingborg lyfter fram de unga. Kolla in programmet, och missa inte våra dagliga mingel kl 17:30. Håll koll på Twitter, du hittar alla våra aktiviteter under #oresundshuset. Vi är speciellt stolta över

#kompisladda

Bilden ovan visar hur det ser ut när #helsingborg‬ laddar inför ‪#‎almedalen. Alltså, om din telefon kippar efter ström – hugg en helsingborgare och #kompisladda. Vi har energi så det räcker och blir över. Med andra ord, i Helsingborg gillar vi inte bara trådlöst internet, vi slår gärna ett slag för trådlös ström också;)

#bomfie

Hashtag som är vad den heter ;)

#hbg2035

Vår vision bär vi alltid med oss.  Hugg oss var helst, när helst, så pratar vi om Helsingborg2035 – och hugg oss inte minst på twitter, vi lyssnar och pratar på #hbg2035.

Bildcred: creative commons licensed (BY) flickr photo by @jocke